Бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов показа в сутрешния блок на

...
Бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов показа в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Ето го жилището на Красимир Първанов: Дали му търговска отстъпка за редовен клиент

Бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов показа в утринния блок на bTV в жилището си в столичния квартал „ Изток ”, закупен от „ Артекс ”, поради който подаде оставка.

Той бе безапелационен, че не е употребил преференциална цена като човек с позиции във властта. За договорката разговарял персонално с шефа на " Артекс " арх. Пламен Мирянов.

Фасадата на постройката. Снимки: bTV



Фоайето на постройката



Като човек, закупил втори парцел от " Артекс ", обаче се поинтересувал дали може да употребява комерсиална отстъпка.

„ Преди 10 години съм купил жилище от същата компания, което е по-нагоре по тази улица. Всеки ден, отивайки на работа, аз минавах около този градеж. И в предишното, и в сегашното – аз имам съответно усещане какво прави този строител. Това ме е навело на мисълта да влагам в още едно жилище ”, обясни той.





Жилището на Първанов се намира на седмия етаж в първокласната кооперация. Площта му е към 150 квадратни метра, а цената 240 хиляди лева То разполага с три спални, една от които е със лична баня, столова с кухня. 

„ Тази договорка е персонален мой акт и няма нищо общо с поста, който заемах до през днешния ден. Когато съм правил договорката, това беше действителната цена на това жилище ”, добави той.

Според някогашния към този момент зам.-министър апартаментът не е първокласен. " Има доста неща, които са в ущърб на едно квалитетно жилище. Изключително огромна непосредственост до булеварда. Шумът е денонощен - това е бул. Цариградско шосе. Чуй какъв звук. Това няма ден, няма нощ ", оплака се той пред водещия Антон Хекимян.

Въпреки минусите, избрал жилището, тъй като било покрай сегашния му дом. Новият апартамент щял да е за децата му. " Сега майка ми живее в " Надежда " и знам какво е. Знам какво значи да я видя от " Изток " до " Надежда ". Това е час и половина в трафик. "

Първанов не е склонен, че той е купил жилището на доста по-занижена цена от тази за редовите клиенти. Напротив, той счита, че оповестените в медиите пазарни цени от над 2000 евро на кв. м. са " фантазия ". " Няма по какъв начин в София " да се купува на 2400 евро квадрата. Това просто не е съществено ", уверен е той.

Първанов коментира и абсурда с АЕЦ „ Белене ”, в който е забъркано и неговото име. Като началник на НЕК той подценява решение на тогавашния министър на енергетиката Трайчо Трайков. Заради негово решение се постанова България да заплати 600 млн. евро на „ Росатом ”.

„ Категорично нямам никаква виновност за това. Аз съм комуникирал тогава с отрасловия вицепремиер Симеон Дянков. Принципалът тогава отсъстваше, не беше в България. Моето съглашение беше единствено за отсрочване с три месеца ”, съобщи Красимир Първанов.

Доходи и спор на ползи?

Бившият зам.-министър на енергетиката добави, че от 2011 година до 2017 година е развивал " извънредно сполучлив частен бизнес в  енергетиката ". „ Управлението на тези компании в този момент е трансферирано на лица, които нямат нищо общо с моето семейство. Аз не ги ръководя, само че ги владея. Това не е спор на ползи. Ресорите ми в Министерство на енергетиката нямаха нищо общо с активността на компаниите ”, безапелационен е той. Ресорите му в Министерството на енергетиката нямали нищо общо с активността на тези компании.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР